Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Λειψυδρία

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Φαίνεται πως διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές, εξαιτίας της λειψυδρίας.

Άμεσα και χωρίς καμιά πλέον χρονοτριβή, μιας και ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, είναι επιβεβλημένη η κατασκευή 2 ή 3 πρόχειρων υδάτινων μικροφραγμάτων κατά μήκος του ξεροπόταμου του χωριού Καλλίθηρο (Σέκλιζα), με σκοπό τη συγκράτηση κι αποθήκευση της όσο το δυνατό μεγαλύτερης ποσότητας νερού.

Προτείνεται η κατασκευή μικροφραγμάτων ανάλογων των υδατοφραγμάτων που κατασκευάζουν τα παραποτάμια χωριά του κάμπου, με την ενσωμάτωση δηλαδή κατά την κατασκευή ειδικού νάιλον.

Η κατασκευή αυτών των μικροφραγμάτων θα βοηθήσει άμεσα την άρδευση των παρακείμενων καλλιεργειών, αλλά κυρίως, λόγω του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, θα επιμηκύνει τη λειτουργία των παραποτάμιων και όχι μόνο γεωτρήσεων. Η επάρκεια των οποίων σε νερό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη ή μη νερού στον ξεροπόταμο.

Επειδή τα μηνύματα της λειψυδρίας είναι πλέον ορατά και οι συνέπειές της άρχισαν να φαίνονται και να μας αγγίζουν, πρέπει να τεθεί πολύ σοβαρά και επιτακτικά το θέμα της κατασκευής ενός μεγάλου φράγματος στη θέση Χιλιαδού κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, να γίνει μελέτη κατασκευής δύο μόνιμων μικροφραγμάτων στη διαδρομή του ποταμού της Σέκλιζας.

εις το επανιδείν

ο Γιατρός

1 σχόλιο:

dimgeo είπε...

Ακριβώς επειδή η λειψυδρία μας έχει "στείλει" εδώ και αρκετό καιρό μηνύματα, αποφάσισαν κάποιοι ανεγκέφαλοι που "διαχειρίζονται" τα του δήμου Ιτάμου, να αφήσουν μια βρύση στην πλατεία της Σέκλιζας να ρέει νηχθημερόν...Και μιλάμε για κατασκευή φραγμάτων...???Έργα είναι αυτά...????
Καμιά θέατρική παράσταση κ μερικά κλαρίνα στην πλατεία δε μας φτάνουν...???