Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Απάντηση της δημαρχίας Ιτάμου στο δημοσίευμα μου

Παρατίθεται η ακριβής δημοσίευση (07-02-2009) της δημαρχίας Ιτάμου στην εφημερίδα Νέος Αγών η οποία αποτελεί απάντηση σε δημοσίευμα μου (06-02-2009) στην ίδια εφημερίδα με τίτλο: "Καλλίθηρο (Σέκλιζα) η έδρα του δήμου Ιτάμου που δεν είναι έδρα αγροτικού Ιατρείου". Αντί να αξιοποιηθεί καταλλήλως η ανακοίνωση, έτυχε άκομψης αποδοκιμασίας. Τα σχόλια δικά σας ...  

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΔΡΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ ΝΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΙΤΑΜΟΥ.

Για ενημέρωση του Ιατρού κ. Ντελή Ιωάννη και όσα αναφέρει σε άρθρο του, στην έγκριτη εφημερίδας σας έχουμε να δηλώσουμε :

Ο Δήμος Ιτάμου στο θέμα της υγείας έχει αποδεδειγμένη ευαισθησία και δεν φείδεται κόπων ή χρημάτων. Στα δύο χρόνια έχουν διατεθεί σημαντικά κονδύλια (παρ ότι τα Αγροτικά Ιατρεία υπάγονται στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο) για την κτηριακή τους υποδομή, επίπλωση θέρμανση και εξοπλισμό. Πολύ έγκαιρα  η Δημοτική Αρχή , ζήτησε εγγράφως  τον χαρακτηρισμό του Αγροτικού Ιατρείου Καροπλεσίου ως άγονου χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα και χωρίς στήριξη  από Ιατρικό Σύλλογο, Δ/κση Νοσοκομείου, Δ.Ι.Π.Ε., το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, που ο Δήμαρχος έκανε προσωπικές επαφές.

Για το θέμα του Αγροτικού Ιατρείου Καλλιθήρου το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο πήρε έγκριση για να οριστεί έδρα και δέσμευσε οικόπεδο για την ανέγερση νέου σύγχρονου Ιατρείου.

Από τα πρώτα υπομνήματα της σημερινής Δημοτικής Αρχής στις 22-1-2007 ήταν ό ορισμός ως έδρα το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιθήρου. Ακολούθησε σύσκεψη με το Δ/κτη του Νοσοκομείου κο Μαντέ ,πρόταση στον Περ. Δ/ντη κο Κοκκινο, παράσταση στις υπηρεσίες του Υπ. Υγείας , παρέμβαση με πολιτικά στελέχη.

Προσκαλούμε τον Ιατρό κ. Γ. Ντελή από το Καλλίθηρο να επισκεφθεί τα Αγροτικά Ιατρεία, ξεκινώντας από το ίδιο το χωριό του, να του θυμίσουν οι συγχωριανοί  του πως ήταν πριν δύο χρόνια και πως έγινε χάρις στη ανιδιοτελή   εργατικότητα του Σεκλιζιώτη κου Απόστολου Καρανάσιου και τη παρέμβαση του Δήμου . Τον καλούμε ως Γιατρό του Νοσοκομείου μαζί με του δεκάδες Σεκλιζιώτες που εργάζονται εκεί να ασκήσουν πίεση και οι ίδιοι όπου πρέπει για να οριστεί το Αγροτικό Ιατρείο ως Έδρα. Η Δημοτική Αρχή Ιτάμου δεν αδιαφορεί ούτε αμελεί για τα θέματα υγείας και μια απλή απόδειξη είναι και οι δεκάδες ομιλίες Προληπτικής ιατρικής που οργανώνουμε σε όλα τα Τ.Δ με τους ιατρούς του νομού και προσκαλούμε και τον κ. Ντελή να συμμετάσχει και ό ίδιος διότι μέχρι τώρα δεν σε είδαμε πουθενά αξιότιμε γιατρέ.

Σ.Σ  Όλη η σχετική αλληλογραφία Δήμου κ Υπηρεσιών είναι στη διάθεση κάθε πολίτη κ φορέα. 

 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ 



Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Το νέο Δ.Σ. Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθήρου.

Σε σώμα συνήλθαν τα μέλη που εκλέχθηκαν για το νέο Δ.Σ.  του Μορφωτικού  Συλλόγου Καλλιθήρου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2009. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ντελής  Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Ντανόπουλος Θωμάς
Γραμματέας: Παπαλέξης Κων/νος
Ταμίας: Ντανόπουλος Απόστολος
Μέλη: Λαγός Κων/νος, Παπαβασιλείου Απόστολος, Καντερές Βάιος, Φυτσιλής Ανδρέας, Παπουλάκος Κων/νος, Μανοπούλου Ασπασία.