Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

"είναι ίδιον των επιφανών ανδρών το ακούειν"

Το κύριο χαρακτηριστικό κατασκευής ενός γηπέδου είναι επιλογή της άριστης για τον σκοπό του τοποθεσίας. (εύκολη πρόσβαση, σωστός προσανατολισμός, μη τοποθέτηση του δίπλα σε φυλλοβόλα δένδρα κλπ). Για το λόγο αυτό λαμβάνοντας υπόψιν τη χωροταξική κατάσταση στο αθλητικό κέντρο του Καλλιθήρου, προτάθηκε και σχεδιάστηκε (αθλητικός, μορφωτικός σύλλογος) η θέση κατασκευής του γηπέδου 5χ5.
Η προκαταρκτική μελέτη του έργου έπρεπε να λάβει υπόψιν της:
1ον. Τον προσανατολισμό των γηπέδων. Ο συνήθης προσανατολισμός των εστιών των γηπέδων είναι Βόρεια - Νότια και τούτο έχει σχέση με το θάμπωμα του ήλιου. Επιλέχθηκε από τον αναλαβόντα την κατασκευή μηχανικό η αλλαγή του προσανατολισμού του γηπέδου σε Ανατολή-Δύση εις βάρος των αθλουμένων, λόγω του λιγότερου δυνατού κόστους (απαιτούσε μπάζωμα μιας γωνίας του χώρου).
2ον. Την ελάχιστη προβλεπόμενη απόσταση από την ζώνη απαλλοτρίωσης και τον άξονα του διακοινοτικού δρόμου Καλλιθήρου-Αμπελικού.
Επίσης πρέπει να προβλέπει:
1ον. Την τοποθέτηση αντικραδασμικού και αντιολισθητικού τάπητα τελευταίας γενιάς (4ης) σύμφωνα με τις υπάρχουσες προδιαγραφές. Αυτό εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους αθλούμενους περιορίζοντας τους τραυματισμούς.
2ον. Την ύπαρξη βραδινού φωτισμού.
Οι απαιτούμενες διαστάσεις ενός γηπέδου 5χ5, κ. Δήμαρχε, είναι μήκους 40-42μ. και πλάτους 20-22μ. Οι διαστάσεις του υπό κατασκευή γηπέδου είναι 40χ20, οι μικρότερο δυνατές, επομένως επιλέχθηκε η οικονομικότερη λύση και όχι η κατασκευή ενός γηπέδου 7χ7 που με "υπερηφάνεια" μας αντιπροτείνατε.
Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή του Δημάρχου σ΄ αυτή την κατασκευή, όταν τόσο ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθήρου, όσο και ο Αθλητικός Σύλλογος "ΝΕΦΕΛΗ", επανειλημμένα του έχουν προτείνει συγκεκριμένα πράγματα. Σκοπός μου δεν είναι η αντιδικία με τον Δήμαρχο, αλλά η δημιουργία ενός έργου προδιαγραφών, πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας που θα το χαίρονται γενεές και γενεές ανθρώπων. Δεν είναι υποτιμητικό να ακούτε, κ. Δήμαρχε, υποτιμητικό και περιφρονητικό είναι το αντίθετο, να μην ακούτε. Για το προκύψαν θέμα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κατσιούλας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σωτήρης Μανόπουλος και η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού σας στο δ.δ Καλλιθήρου, η κ. Στέλλα Λέκκα. Η πρωτοβουλία πλέον των κινήσεων ανήκει στους υπεύθυνους φορείς του δ.δ. καλλιθήρου (δημοτικούς συμβούλους, συλλόγους, πολιτιστικές και αθλητικές οργανώσεις ). Το θέμα έχει πλέον τεθεί. Η σύγκλιση λαϊκής συνέλευσης, όπου θα αποκρυσταλλωθεί η βούληση των δημοτών, κρίνεται αναγκαία.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της κατασκευής του γηπέδου 5χ5, τίθεται πλέον επιτακτική, ιεραρχώντας τα αθλητικά έργα, η γενική διαμόρφωση του αθλητικού κέντρου Καλλιθήρου του δήμου Ιτάμου με την εξυγίανση και την περίφραξη του χώρου.
Εις το επανιδείν
Ο γιατρός